Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Holiday Park Germany

Winteropening Duits Plopsa-pretpark geschrapt: 'Vergt het nodige werk'

03-01-2024, 15.18 uurBeeld: Holiday Park/Timmy Ukat

Het Duitse attractiepark Holiday Park is deze winter niet volledig geopend, terwijl dat eigenlijk wel de bedoeling was. De toenmalig directeur van de overkoepelende Plopsa Group kondigde een jaar geleden aan dat Holiday Park klaargemaakt zou worden voor een volwaardige winteropenstelling, inclusief de buitengebieden.

Eerder waren in de wintermaanden alleen het overdekte gedeelte Holiday Indoor en themagebied Majaland toegankelijk. Op de openingskalender van Holiday Park viel aanvankelijk te lezen dat het park tussen begin november 2023 en begin januari 2024 geopend zou zijn in de weekenden en de kerstvakantie.

Achteraf gezien was het aanpassen van de kalender te voorbarig. Met het vertrek van de voormalige Plopsa-directeur is ook het plan voor de winteropening in de ijskast beland. Deze winter zijn opnieuw enkel Holiday Indoor en Majaland in bedrijf. De rest van het park blijft toch dicht.

Winterklaar
Een Plopsa-woordvoerster geeft aan dat men intern nog steeds bezig is met het idee. "Dit willen we echter op de juiste manier doen en dit vergt ook het nodige voorbereidende werk, om alles winterklaar te maken", legt ze uit.

"Vandaar de beslissing om dit nog even uit te stellen." Of de volwaardige winteropening er eind 2024 wel komt, is nog niet duidelijk. De huidige openingskalender laat voor november en december wederom alleen Holiday Indoor en Majaland zien.

Meer Holiday Park Germany
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be