Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Europa-Park neemt afscheid van VR-beleving rond sciencefictionfilm

02-01-2024, 15.54 uurBeeld: De Vijf Zintuigen

Een VR-attractie in Europa-Park is deze week voor het laatst te beleven. Bezoekers van het Duitse pretpark kunnen sinds 2018 kiezen voor een virtualreality-ervaring gebaseerd op de sciencefictionfilm Valerian and the City of a Thousand Planets. Ze maken dan een ritje in de overdekte rollercoaster Eurosat, met een VR-headset op hun hoofd.

Het concept wordt Eurosat Coastiality genoemd. Op zondag 7 januari is de Valerian-film voor het laatst te zien. Later in 2024 introduceert Europa-Park een nieuwe VR-beleving op dezelfde plek. "We werken aan fantastische zaken voor Eurosat Coastiality in 2024, ik kan niet wachten om er snel meer over te vertellen", schrijft directeur Michael Mack op X.

In verband met de beperkte capaciteit moet voor Eurosat Coastiality 6 euro per persoon bijbetaald worden. De attractie maakt gebruik van dezelfde baan als de reguliere Eurosat-coaster, die in het teken staat van de Parijse nachtclub Moulin Rouge. Europa-Park had eerder een tweede VR-achtbaan: Alpenexpress Coastiality. Die attractie is sinds juni 2023 dicht vanwege een brand.

Flop
Speelfilm Valerian and the City of a Thousand Planets, geregisseerd door Fransman Luc Besson, was in 2017 een grote flop. De opbrengsten vielen zwaar tegen en de recensies waren negatief. Toch ging Europa-Park met Besson in zee voor de VR-ervaring. De regisseur is goed bevriend met de familie Mack. Hij kreeg ook een ster op de Walk of Fame in het park.

Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be