Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Nieuwe Efteling-beeldjes in 2024: Fata Morgana, Piraña en entertainment

29-12-2023, 13.32 uur

Efteling-liefhebbers kunnen in 2024 weer nieuwe miniaturen toevoegen aan hun verzameling. Welke beeldjes er volgend jaar worden uitgebracht, is nu alvast bekendgemaakt. Het gaat onder andere om schaalmodellen van taferelen bekend van vaartocht Fata Morgana, wildwaterbaan Piraña en paardenshow Raveleijn.

Zo krijgt reus Djinn uit Fata Morgana zijn eigen miniatuur. Hij heeft twee enorme pilaren in zijn handen, net als in de schatkamer in de attractie. De Piraña wordt uitgebeeld met twee waterspuwers bovenop een rotspartij. Andere nieuwigheden zijn afkomstig uit het Sprookjesbos: De Kleine Zeemeermin, De Rode Schoentjes, Herberg de Ersteling, Opa Gijs en de wegwijzer bij Roodkapje.

Verder wordt gezorgd voor beeldjes van entertainmentacts: Joris op de Draak, De Heks van Vliegensvlug en twee kleine varianten van mascottes Pardoes en Pardijn. Tot slot vult men de collectie aan met het gebouwtje van De Stenen Kip op het Anton Pieckplein, de Raveleijn-poort en het Lonkhuys uit het Lavenlaar.

Kabouterboom
De modellen worden jaarlijks in samenwerking met de Efteling geproduceerd door de firma Luville, bekend van kerstdorpjes. Ze zijn verkrijgbaar in de Efteling en bij een heleboel tuincentra. Dit jaar verschenen beeldjes van onder meer Max & Moritz, de Kabouterboom, het Lariekoekhuys, de Halve Maen en de Vlindermolen.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be