Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
NaturZoo Rheine

Water zorgt voor problemen in Duitse dierentuin vlakbij de grens

30-12-2023, 09.27 uur

Een Duitse dierentuin, gelegen op zo'n 25 minuten rijden van de Nederlandse grens, heeft de poorten moeten sluiten vanwege wateroverlast. NaturZoo Rheine in Noordrijn-Westfalen is deze week dicht gebleven omdat grote delen van het park onbegaanbaar werden door het hoge water. De dieren konden nog wel verzorgd worden.

"Gezien de aanhoudende regenval zullen we de dierentuin niet openen, voor de veiligheid van de bezoekers", luidde de boodschap op Facebook. Daar verschenen ook foto's van ondergelopen paden en verblijven. Men stelde bezorgde fans gerust. "Onze dieren hebben de kerstdagen goed overleefd."

Sommige dieren werden elders ondergebracht. "De situatie is moeilijk", liet het management weten. Later kwam er goed nieuws: vrijdagavond is het waterpeil gedaald. Vandaag zijn bezoekers weer welkom. Ze moeten er wel rekening mee houden dat delen van het terrein, waaronder het apenhuis, nog niet toegankelijk zijn.

Kritiek
De afgelopen dagen kwamen ook schrikbarende berichten naar buiten over overstromingen in een ander Duits dierenpark; Serengeti-Park Hodenhagen in Nedersaksen. Daar is de situatie nog steeds kritiek. 120 dieren zijn al geëvacueerd.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be