Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Familypark

Video: pretpark in Oostenrijk opent nieuwe attractie Azurgo

12-04-2024, 11.55 uur

Het grootste pretpark van Oostenrijk heeft een nieuwe attractie neergezet. Bezoekers van Familypark, gelegen in Salzburgerland, kunnen plaatsnemen in de 12 meter hoge blauwe reuzenschommel Azurgo: een attractie van het type wild swing. Volgens het achtergrondverhaal worden drakenjongen in de machine voorbereid op hun eerste vluchten.

Familypark, onderdeel van Walibi-parkengroep Compagnie des Alpes, belooft "een turbulente rit met gegarandeerd kriebels in de maag". De schommelattractie werd geleverd door de Duitse fabrikant ART Engineering. Per rit is plek voor zestien personen.

Azurgo is gebouwd op de oude plek van een oldtimerbaan. De oldtimers hebben een tweede leven gekregen op een andere locatie, onder de naam Eichen-Konvoi. Het nieuwe thema draait om hardwerkende kabouters. Even verderop opende in 2011 Stellarium, een nebulaz-molen van fabrikant Zamperla.

Sprookjesbos
Vorig jaar maakte Familypark bekend dat er afscheid genomen moest worden van de tientallen bewoners van het sprookjesbos. Men had de poppen in bruikleen. Ze hebben plaatsgemaakt voor slechts een handjevol driedimensionale figuren. De rest van de personages wordt voortaan tweedimensionaal uitgebeeld, in de vorm van platte decoraties.Meer Familypark
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be