Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Aladdin-attractie in Disneyland Paris tot nader order gesloten

09-01-2024, 23.14 uur

Het lot van een Aladdin-attractie in Disneyland Paris is onzeker. Sinds deze week kunnen bezoekers geen ritje meer maken Les Tapis Volants - Flying Carpets Over Agrabah: een carrousel met vliegende tapijten in het Walt Disney Studios Park. Op de onderhoudskalender valt te lezen dat de molen tot nader order gesloten blijft.

Het verhaal achter Les Tapis Volants gaat over het opnemen van een film, waarbij Aladdin-personage Geest optreedt als regisseur. De attractie is één van de laatst overgebleven onderdelen van parkdeel Toon Studio. Omliggende attracties als Crush's Coaster en Cars Quatre Roues Rallye maken tegenwoordig deel uit van themagebied Worlds of Pixar.

Mogelijk krijgt de Aladdin-carrousel binnen afzienbare tijd ook een Pixar-thema, om in de omgeving te passen. Disneyland heeft daar zelf nog geen details over naar buiten gebracht. Wel is duidelijk dat de huidige sluiting samenhangt met een groot renovatieproject in het entreegebied van het Walt Disney Studios Park.

Uitzondering
Tussen oktober 2023 en eind 2025 gaat dat gedeelte op de schop. De afgelopen maanden werden al verschillende perkjes verwijderd. In april sluit Studio 1, de overdekte boulevard met winkels en horecagelegenheden. "De werkzaamheden hebben geen impact op de attracties, met uitzondering van Flying Carpets Over Agrabah", liet men eerder weten.

Een andere Aladdin-attractie in het Disney-resort is momenteel ook niet toegankelijk. De walkthrough Le Passage Enchanté d'Aladdin, gelegen in het Disneyland Park, blijft volgens de planning tot en met vrijdag 19 januari dicht voor onderhoud.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be