Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Wildlands Adventure Zoo Emmen

Geen pelsrobben meer in Nederland: Wildlands neemt afscheid van laatste dieren

25-02-2024, 20.22 uur

In Nederland zijn geen pelsrobben meer te vinden. Wildlands Adventure Zoo Emmen heeft volledig afscheid genomen van de diersoort. Nadat afgelopen december een mannetje werd ingeslapen vanwege gezondheidsproblemen, waren er nog twee dames over. Zij zijn inmiddels verhuisd naar Frankrijk.

Wildlands verplaatste de twee overgebleven pelsrobben - ook bekend als zeeberen - naar Parc Zoologique de Paris. Daar blijven de dieren wel onderdeel van het internationale fokprogramma EEP. In 2022 stopte AquaZoo Leeuwarden al met het houden van pelsrobben. Toen werd Wildlands het enige park in Nederland waar de soort te vinden was.

De zeeberen deelden een verblijf met zeeleeuwen in het havengedeelte van themagebied Nortica. Eerder huisvestte de Drentse dierentuin ook zeeleeuwen in het Nortica Theater, even verderop. Daar vindt nu een verbouwing plaats.

Tijdelijk
Uiteindelijk zullen er zeehonden ondergebracht worden. "Zij zullen pas in het park arriveren wanneer hun toekomstige leefgebied gereed is", laat een woordvoerster weten. In 2019 en 2020 waren zeehonden al tijdelijk onderdeel van de Wildlands-collectie.

Meer Wildlands Adventure Zoo Emmen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be