Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling neemt maatregelen om te voorkomen dat auto's entreegebied kunnen bereiken

27-12-2023, 14.19 uurBeeld: Ray Mond, @Kwinkaas, @84eric

De Efteling heeft meteen actie ondernomen naar aanleiding van een incident op tweede kerstdag. Gisteren wist een man, onder invloed van cocaïne, het toegangsgebied van de Efteling te bereiken met zijn auto. Dat is absoluut niet de bedoeling, gezien het risico op aanslagen.

Vandaag zijn er daarom extra betonblokken voor de entreepoort gezet. Daar stonden al grote plantenbakken, bedoeld om auto's te weren uit het entreegedeelte. Kennelijk vreesde de Efteling dat alleen de bakken niet voldoende zijn om automobilisten af te schrikken.

De man die dinsdag zijn auto parkeerde ín entreegebouw Huis van de Vijf Zintuigen, kwam echter vanaf de andere kant. Hij wist de kaartcontrole te bereiken via de voorste rij op het parkeerterrein. Daar reed de drugsgebruiker simpelweg omhoog, langs enkele paaltjes.

Extra paaltje
De weg was bij hoge uitzondering vrij vanwege werkzaamheden op de parkeerplaats: een tijdelijk hiaat in de beveiliging, waar de man gebruik van wist te maken. Ook op die locatie nam de Efteling inmiddels maatregelen. Waar het pad gisteravond nog leeg was, is nu een extra paaltje zichtbaar.

Ook werd in een plantsoen een grote steen neergelegd. Op die manier passen wagens er niet meer langs. Verder werd de poort vanaf de rij met oplaadpunten voor elektrische auto's gesloten. Er hangt nu een extra ketting omheen.

Vrij baan
Een Efteling-woordvoerster noemde de actie van de automobilist gisteravond "vrijwel onmogelijk". "Daar kun je je als park nooit volledig tegen wapenen." Toen was nog niet duidelijk dat medewerkers van de Efteling de toegangsweg zelf wagenwijd open hadden gezet, waardoor auto's vrij baan hadden richting de ingang.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be