Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Foto's: Winter Efteling prominent in beeld bij kerstconcert van The Streamers

27-12-2023, 03.09 uur

De Winter Efteling speelde een belangrijke rol bij een online kerstconcert van The Streamers op tweede kerstdag. Honderdduizenden kijkers zagen dinsdagavond enkele tientallen bekendheden belangeloos optreden in de grote zaal van het Efteling Theater. Daarbij kwamen voortdurend verschillende Efteling-attributen in beeld.

Het idee voor The Streamers - "de grootste band van Nederland" - ontstond in coronatijd. Na verschillende livestreams én meerdere fysieke concerten gingen de artiesten nu weer terug naar hun roots. Ze werkten belangeloos mee aan een liveregistratie in het Kaatsheuvelse attractiepark, die gratis te volgen was. Wel vroeg men kijkers om een vrijwillige donatie.

Het geld ging naar War Child. Uiteindelijk werd ruim 1,3 miljoen euro opgehaald. In 2021 vond in de Efteling ook al een optreden van The Streamers plaats, toen op een groot buitenpodium vóór het theater. Dit keer doken de zangers naar binnen, waar normaal gesproken de voorstelling Caro te zien is.

Heraut
In het met nepsneeuw bedekte decor werden de artiesten omringd door replica's van bijvoorbeeld Holle Bolle Gijs en de Fakir. Kraantje Pappie kon het niet laten om op een carrouselpaard te gaan zitten. VanVelzen, Jochem Myjer en Nielson besloten te gaan zeulen met een beeld van een heraut. Op de piano stonden Rode Schoentjes, bekend van het gelijknamige sprookje.Verder werd de band dit keer gevormd door Guus Meeuwis, Thomas Acda, Emma Heesters, Diggy Dex, Nick Schilder, Ronnie Flex, Simon Keizer, Snelle, Zoë Tauran, Claude, Paul de Munnik, Frank Lammers, Pommelien Thijs en Bizzey.

Botanicum
Cabaretier Youp van 't Hek, die kerstklassieker Flappie ten gehore bracht, bleek een vreemde eend in de bijt tussen de vrolijke artiesten. Hij stond voortdurend verveeld te kijken aan de zijkant. Chef'Special verzorgde vanaf 20.00 uur het voorprogramma vanuit één van de scènes in Symbolica: het Botanicum.Men liet geen publiek toe bij de show. De buitenscènes, bijvoorbeeld op de Warme Winter Weide, waren eerder opgenomen. Daar zong onder meer Paul de Leeuw, die zich niet liet zien in het theater. Ook de finale met fonteinenspektakel Aquanura en vuurwerk was niet live. Die opnames vonden afgelopen weekend plaats, op zaterdagavond 23 december.

Afgebroken
Aanvankelijk zou Caro op tweede kerstdag twee keer opgevoerd worden; om 15.30 en 18.30 uur. Dat kon vanwege het ingelaste concert niet doorgaan. Vandaag - woensdag 27 december - staat wel weer een Caro-show op het programma, om 18.30 uur. Het Streamers-decor moet dus snel afgebroken worden.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be