Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Te weinig parkeerplekken: Efteling laat bezoekers parkeren op bouwterrein nieuw hotel

23-12-2023, 18.38 uur

Bezoekers van de Efteling konden vandaag letterlijk ín het attractiepark parkeren. Vanwege een tekort aan parkeerplekken werd besloten om het bouwterrein van het nieuwe Efteling Grand Hotel open te stellen als parkeerplaats. Daar ligt het werk momenteel stil.

Enkele tientallen automobilisten kregen de kans om hun wagen neer te zetten op het toekomstige entreeplein, pal naast entreegebouw Huis van de Vijf Zintuigen en de fundering van het nieuwe hotel. De bouwput zelf was afgesloten met bouwhekken. Het hotel opent in 2025.

Voor zover bekend gebeurde het nooit eerder dat reguliere gasten konden parkeren binnen de parkgrenzen. Hoewel ze zich vlakbij de ingang bevonden, moesten de bezoekers wel een heel stuk omlopen richting de kaartcontrole. De looproute liep terug richting het servicegebouw, halverwege het reguliere parkeerterrein.

Kerstdrukte
Door werkzaamheden kunnen grote delen van het Efteling-parkeerterrein op dit moment niet gebruikt worden. Dat zorgt voor tekorten, zeker in combinatie met de kerstdrukte. Om die reden worden bezoekers doorgestuurd naar alternatieve locaties.

Voorbeelden zijn de personeelsparking bij Raveleijn, de bussenparkeerplaats, de parkeerplaatsen bij de vakantieparken en een afgelegen puinveld. De Efteling vraagt tegenwoordig 12,50 euro per dag voor een parkeerplek. Vorig weekend waren alle plekken vol en moesten mensen weggestuurd worden.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be