Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
AquaZoo Leeuwarden

Deze dierentuin geeft gratis toegang in ruil voor kerstboom

30-12-2023, 10.00 uur

Een Nederlandse dierentuin deelt gratis tickets uit bij inlevering van oude kerstbomen. Wie na de feestdagen een spar met een kluit over heeft, kan de dennenboom afgeven bij AquaZoo Leeuwarden. Het dierenpark gaat de bomen gebruiken voor een nieuw gebied, dat in het voorjaar van 2024 af moet zijn.

Ze krijgen een tweede leven in het Noord-Amerikaans themadeel Churchill. "Kerstbomen met kluit hoeven na de feestdagen niet naar de houtversnipperaar", laat AquaZoo weten. "Hoe mooi is het dat we dit gebied op een duurzame manier mogen aankleden?", vult manager Jeroen Loomeijer aan.

Het inlevermoment vindt plaats op dinsdag 2 januari, tussen 10.00 uur en 15.00 uur. Er geldt een minimale boomlengte van 1,5 meter. Restanten van kunstsneeuw en glitters zijn uit den boze. Per levensvatbare spar wordt één vrijkaartje verstrekt. Het gratis toegangsbewijs is geldig tot en met vrijdag 16 februari 2024.

Vuilnishoop
AquaZoo heeft de afgelopen jaren al vaker naaldbomen overgenomen van bezoekers. "Het is goed om te zien dat deze bomen nu groeien en de vormen aannemen zoals we vaak zien in de natuur", aldus Loomeijer. "En het is helemaal fantastisch wetende dat de bomen anders op de vuilnishoop terecht waren gekomen."

Meer AquaZoo Leeuwarden
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be