Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Foto's: make-over voor Koningssuite in het Efteling Hotel

21-01-2024, 13.37 uur

Een sprookjesachtige themakamer in het Efteling Hotel is de afgelopen maanden opgeknapt. De Koningssuite onderging een aanzienlijke renovatie, waarbij onder meer de badkamer werd vergroot. Ook kwamen er nieuwe matrassen, nieuwe verlichting en een nieuwe vloer met dambordpatroon.

Daarnaast heeft de Efteling alle armaturen en stoffering vernieuwd. "Er is geschilderd, decoraties en sjablonen zijn opnieuw aangebracht en enkele meubels werden vervangen", laat men weten. Daarnaast is een opvallend decorstuk onder handen genomen: de koningstronen, die geluidseffecten afspelen als hotelgasten erop gaan zitten.

Er hangen schilderijtjes van koninklijke Efteling-bewoners, waaronder Doornroosje, koning Pardulfus en prinses Pardijn uit Symbolica en koning Oberon uit Droomvlucht. In een stapelbed - voorzien van gouden sierkrullen - liggen kinderen onder een beddengoed in ridderthema. In de badkamer is nu een dubbele regendouche te vinden.

Wapen
De slaapkamer voor volwassenen bevindt zich in één van de torens van het hotel. Op de ramen zijn glas-in-lood-stickers aangebracht met een afbeelding van het klassieke Efteling-wapen. Tegelijkertijd met de verbouwing van de Koningssuite werd ook een andere kamer aangepakt: de Hans Christian Andersen Suite maakte plaats voor de Droomvlucht Suite.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be