Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark de Waarbeek

Zware klap voor de Waarbeek: historische attractie beschadigd door storm

22-12-2023, 10.32 uur

Storm Pia heeft voor een flinke schadepost gezorgd in het Twentse pretpark de Waarbeek. Door zware windstoten waaide donderdagmiddag een boom om naast een historische zweefmolen. Volgens eigenaar Kevin Moespot raakte de constructie onherstelbaar beschadigd. Een renovatie zou geen serieuze optie zijn.

Op beelden van beveiligingscamera's is te zien hoe de boom om 16.54 uur op de attractie terechtkomt. Moespot heeft "met veel buikpijn" naar de beelden gekeken. "De zweefmolen is total loss", vertelt hij aan Looopings. Van de verzekering wordt niet veel verwacht. "Dat zou tientjeswerk zijn. Want hoe ga je zo'n oude molen op waarde verzekeren?"

Uit keuringspapieren blijkt dat de attractie al minimaal 84 jaar in het park in Hengelo staat. Vermoedelijk is de molen nog ouder. De zweefcarrousel stamt nog uit de tijd dat de Waarbeek gerund werd door de familie Smit. Begin 2019 vond de laatste grote opknapbeurt plaats, onder leiding van Moespot. Toen verving men het schilderwerk en een deel van het hout.

Pijn
De huidige eigenaar noemt de gebeurtenis "een behoorlijke klap voor de Waarbeek". Hij troost zich met de gedachte dat er deze winter geïnvesteerd wordt in enkele nieuwigheden. "Dat verzacht de pijn een beetje, maar dit blijft zeer vervelend." Er waren geen bezoekers aanwezig: de poorten zijn 's winters gesloten voor publiek.Meer Attractiepark de Waarbeek
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be