Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling installeert contactloos betalen bij Stenen Kip

20-12-2023, 15.29 uur

Efteling-bezoekers hebben binnenkort geen muntgeld meer nodig voor een verrassingsei. De Stenen Kip op het Anton Pieckplein wordt voorzien van een mogelijkheid om contactloos te betalen. Wie wil dat de kip een ei legt, kan straks afrekenen met een bankpas, een smartphone of een smartwatch.

De Stenen Kip staat al sinds 1955 in de Efteling. Het was waarschijnlijk één van de eerste automaten met verrassingseieren ter wereld. Tot nu toe accepteerde het dier alleen contant geld. Nu gaat de kip met de tijd mee.

In de zomer van 2022 introduceerde de Efteling al een vergelijkbaar systeem bij Ezeltje Strek Je in het Sprookjesbos, al wordt muntgeld daar ook nog geaccepteerd. Bij de kip kan straks alleen gepind worden. Twee andere automaten op het Anton Pieckplein zijn tot nu toe niet aangepast: het Smidje en De Gekroonde Eend.

Verdubbeld
De prijs van een ei werd vorig jaar verdubbeld: in plaats van 1 euro betalen bezoekers nu 2 euro voor een presentje. Tegelijkertijd kwam er een aangepast bordje bij De Stenen Kip. "Deez' kip heeft zaak'lijke talenten, een eitje legt ze voor 200 eurocenten", valt er nu te lezen.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be