Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Universal Destinations & Experiences

Universal Studios bevestigt: land aangekocht voor nieuw attractiepark in Engeland

19-12-2023, 14.43 uur

Pretparkfans kunnen zich opmaken voor spannende tijden. Universal heeft plannen om een attractiepark te openen in het Verenigd Koninkrijk. Gisteren werd duidelijk dat het moederbedrijf van Universal sinds september grote stukken grond bezit in de Engelse plaats Bedford. Vandaag bevestigt Universal dat men inderdaad overweegt om naar Engeland te komen.

De kans is dus groot dat Universal Studios Great Britain werkelijkheid zal worden. Het project bevindt zich in de beginfase: er is volgens Universal nog geen definitieve beslissing over genomen. Een woordvoerder van Universal Destinations & Experiences geeft aan dat de haalbaarheid van de locatie onderzocht wordt.

"We hebben onlangs grond verworven in Bedford", laat een voorlichter weten. "Momenteel bevinden we ons in de eerste fase van een onderzoek naar de haalbaarheid van een potentieel park en resort op deze locatie."

Vele maanden
Universal waarschuwt dat er voorlopig nog geen concrete informatie gedeeld kan worden. "Het zal nog vele maanden duren voordat we zullen beslissen of we ermee doorgaan." Bovendien moet ook de buurt nog geïnformeerd en geconsulteerd worden. "We kijken ernaar uit om in gesprek te gaan met alle relevante belanghebbenden en de lokale gemeenschap."

Hoe het resort eruit kan komen te zien en welke merken gebruikt kunnen worden, staat ook nog niet vast. "De planning van dit potentiële project is nog heel pril." In de Universal-parken in de Verenigde Staten en Azië staan attracties en shows rond bijvoorbeeld Harry Potter, Jurassic World, Minions, Nintendo, Transformers, The Mummy en Kung Fu Panda.

Vliegveld
Universal wil nog wel kwijt dat Groot-Brittannië gezien wordt als een ideale locatie voor een resort, gezien de populatie, de infrastructuur en de bloeiende toeristische sector. Bedford is bovendien goed verbonden met Londen en de rest van Europa. Het internationale vliegveld London Luton Airport ligt op ongeveer een half uur rijden.

Op zo'n vijftig minuten afstand bevindt zich op dit moment al een grote Harry Potter-trekpleister: de Warner Bros. Studio Tour London, waar bezoekers decors, kleding en rekwisieten uit de Potter-films kunnen bekijken. De filmrechten van Harry Potter zijn in handen van Warner Bros., terwijl Universal de pretparkrechten heeft verworven.

Meer Universal Destinations & Experiences
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be