Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Duinrell

Duinrell onthult ontwerpen van nieuwe attractie Tobbedanser

19-12-2023, 12.20 uur

Duinrell presenteert ontwerpen van een nieuwe familieattractie, die in het voorjaar van 2024 opengaat. Ook de naam is onthuld: Tobbedanser. Het gaat om een klassieke theekopjesmolen van de Duitse fabrikant Metallbau Emmeln, waarbij de gondels zijn vormgegeven als houten tonnen.

Looopings kon de komst van de ride in juli melden. Toen mikte de directie nog op een oplevering in de winterperiode. Vandaag kondigt Duinrell aan dat het project af moet zijn bij de start van seizoen 2024. De Tobbedanser komt in het teken te staan van Kwakus Kwebbel, één van de personages van het park.

Kwakus - een Haagse eend - speelt al sinds 1988 de hoofdrol in zijn eigen animatronicshow. Sinds 2019 loopt hij ook door het park als mascotte. De poppenvoorstelling is onderdeel van het themagebied Rick's Avonturen Burcht. Daar zal ook de nieuwe attractie verschijnen, bij de Katapults, schommelboot Schip Ahoy en trektoren De Eeuwig Brandende Kaars.

Fabriek
"De nieuwe attractie is klaar, hij staat bij de fabriek", zegt Duinrell-directeur Philip van Zuylen van Nijevelt. "Als het park opengaat, is hij helemaal klaar." Het park realiseert voor seizoen 2024 ook een nieuw sportgebied in de openlucht, met fitnessapparatuur. Verder wordt veel geïnvesteerd in het vakantiepark: er komen wederom nieuwe Duingalows.Meer Duinrell
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be