Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Foto's: Efteling-locomotief uit 1914 oogt weer fris na opknapbeurt

18-12-2023, 17.23 uurBeeld: @cindy_ve

De Efteling heeft een 110 jaar oude locomotief opgeknapt. Bij het treinstation in parkdeel Marerijk staat sinds 2001 een losse locomotief naast een grasveld, als een decorobject. De afgelopen jaren was de uitgerangeerde loc in slechte staat.

Dit najaar stond een renovatie op de planning. Specialisten hebben Neefje de afgelopen weken grondig onder handen genomen. Daarbij verscheen een metershoge steigerconstructie met wit zeil over de locomotief heen. Nu ziet het decorelement er weer netjes uit.

Neefje, gebouwd in 1914, was tussen 1981 en 1991 onderdeel van de Efteling Stoomtrein Maatschappij. De loc werd vernoemd naar Kees Neve, een stoomtreinliefhebber uit Zeeland die in het verleden veel heeft betekend voor de restauratie van Efteling-locomotieven.

Problemen
Het gevaarte is destijds uit dienst genomen vanwege problemen met de stabiliteit. Tien jaar later besloot de Efteling om Neefje tentoon te stellen in het park, op een los stukje spoor. Vandaag de dag maakt het attractiepark gebruik van de locomotieven Moortje en Trijntje.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be