Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Parque Warner Madrid

Bizarre beelden: achtbaantrein vastgelopen op 45 meter hoogte, medewerkers komen aan met stok

10-12-2023, 12.54 uurBeeld: @TimSadler1991, @alenb_05

Een pretpark in Spanje heeft een opvallende manier gebruikt om een vastgelopen achtbaantrein weer in beweging te brengen. Op videobeelden is te zien hoe een trein van de launch coaster Batman: Gotham City Escape in Parque Warner Madrid stilstaat op het hoogste punt: een heuvel van 45 meter.

Een passagier - vermoedelijk een medewerker - kan geen kant op. Personeelsleden komen ter plaatse met een hoogwerker en een stok. Nieuwsgierige bezoekers worden op afstand gehouden. Op videobeelden, die verschenen op X en TikTok, is te zien hoe drie medewerkers hebben plaatsgenomen in het bakje van de hoogwerker.

Eén van hen haalt de stok tevoorschijn, die hij tegen de trein of de baan lijkt aan te houden. Na een minimale beweging komt de geblokkeerde trein weer in beweging. Het voertuig glijdt terug naar achteren, richting het lanceergedeelte.

Uitstappen
Dankzij een veiligheidsmechanisme wordt de trein daar automatisch tot stilstand gebracht, waardoor de inzittende veilig kan uitstappen. Naar verluidt zat de werknemer zo'n drie uur vast.

Batman: Gotham City Escape ging afgelopen zomer open. De multi-launch coaster werd geleverd door fabrikant Intamin, bekend van bijvoorbeeld Taron in Phantasialand en Toutatis in Parc Astérix.Meer Parque Warner Madrid
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be