Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Foto's: Efteling dit weekend vol met reclames voor Essent

09-12-2023, 20.26 uurBeeld: @84eric

De Efteling staat dit weekend in het teken van energiebedrijf Essent. Bezoekers worden op verschillende plekken in het attractiepark geconfronteerd met opvallende Essent-reclames. Zo hangt er een paarse reclamebanner aan entreegebouw Huis van de Vijf Zintuigen.

In het entreegebied zijn bovendien gigantische vlaggen van de energiereus neergezet. Ze staan onder meer op de Pardoes Promenade, het wandelpad richting Symbolica. Daarnaast zijn op meerdere plaatsen tenten te vinden met Essent-fotostudio's. Men deelt ook gratis Essent-puzzelboeken uit.

Op de Warme Winter Weide is een Essent-wensboom neergezet. Verder regelde de Efteling speciale Essent-plattegronden. Essent huurde het park af voor de zogeheten Thuisvoordeeldagen, waarop Essent-klanten voor weinig geld een Efteling-uitje kunnen boeken.

Wachtrijen
Ze krijgen echter geen optimale Efteling-beleving voorgeschoteld: naast alle reclameuitingen is het op de Essent-dagen gigantisch druk in het sprookjespark. Veel wachtrijen puilden vanmiddag uit. Zo begon de rij voor Carnaval Festival in de buurt van de Warme Winter Weide en liep de Droomvlucht-rij over het plein voor de attractie.

Abonnementen zijn dit weekend niet geldig. Daggasten konden in eerste instantie wel losse tickets kopen. Nu zijn alle kaarten uitverkocht. Ook verblijfsgasten mogen naar binnen. Vooraf waarschuwde de Efteling online wel voor drukte. Op de kalender stond echter niets over het afhuren van het park door Essent en de bijbehorende reclames.

Onbetaalbaar
Naar aanleiding van de vorige Thuisvoordeeldagen kwam Essent met een merkwaardige boodschap. In een nieuwsbrief aan duizenden klanten werd een dagje Efteling zonder Essent-korting "onbetaalbaar" genoemd. Het park was daar niet blij mee, maar beide partijen werken dus nog wel met elkaar samen.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be