Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Bezoekers Disneyland opgelet: ministerie waarschuwt voor 'gewelddadige aanvallen' in Parijs

08-12-2023, 10.47 uur

Wie binnenkort afreist naar Disneyland Paris, moet rekening houden met veiligheidsrisico's. Vanwege terreurdreiging waarschuwt het ministerie van Buitenlandse Zaken voor "gewelddadige aanvallen" in de omgeving van de Franse hoofdstad. Het reisadvies is daarom aangescherpt naar kleurniveau geel.

Het dreigingsniveau stond al op de hoogste stand sinds een terroristische aanslag in oktober. Nadat begin deze maand in de buurt van de Eiffeltoren meerdere toeristen werden neergestoken, is nu ook het reisadvies aangepast.

Bij die aanslag kwam een Duitse man om het leven. Twee anderen raakten gewond. Een 26-jarige man is aangehouden. Hij zou gehandeld hebben uit naam van Islamitische Staat.

Veiligheidssituatie
"Houd in heel Frankrijk, en vooral in Parijs, rekening met mogelijke nieuwe gewelddadige aanvallen", staat op de website van het ministerie. "U kunt reizen naar Parijs, maar let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland."

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be