Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Le Monde Sauvage

Dierentuin in België blijft onverwachts de rest van het jaar dicht

08-12-2023, 20.02 uur

Een Belgische dierentuin heeft per direct de poorten gesloten. Eigenlijk zou Le Monde Sauvage tot begin januari geopend zijn voor publiek, dus ook in de kerstvakantie. Op social media heeft het dierenpark laten weten dat het seizoen onverwachts eerder ten einde komt.

"Met het oog op de weersverwachtingen voor eind 2023 en het welzijn van onze dieren heeft Le Monde Sauvage de beslissing genomen om vanaf vandaag de deuren te sluiten voor de winter", luidt de boodschap. "We zien jullie heel snel voor het seizoen 2024."

Op Facebook wordt teleurgesteld gereageerd. Abonnementhouders klagen dat hun seizoenspas eigenlijk geldig zou zijn tot en met zondag 7 januari 2024. Zij kunnen nu fluiten naar de resterende dagen: een uitje in de kerstvakantie zit er niet in. De dierentuin, gelegen in de provincie Luik, heeft niet op de kritiek gereageerd.

Investeren
Le Monde Sauvage wordt binnenkort overgenomen door investeringsmaatschappij Sodaphi Group. De nieuwe eigenaar heeft beloofd te gaan investeren, bijvoorbeeld in verblijfsaccommodaties. Nu is het park nog een familiebedrijf, gerund door de familie Renson.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Le Monde Sauvage
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be