Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Boete voor vrouw die hond achterliet op Efteling-parkeerplaats

06-12-2023, 19.16 uurBeeld: @SimonTAdventure

Een 48-jarige vrouw uit Amersfoort heeft haar teckel afgelopen zomer in haar auto laten zitten tijdens een bezoek aan de Efteling. Toen de politie het dier aantrof, werd in de wagen een temperatuur van 48,9 graden gemeten. De politierechter veroordeelde de vrouw deze week tot een geldboete.

De Amersfoortse is zich nog steeds van geen kwaad bewust, melden de dagbladen van DPG Media. Het was volgens haar 16 graden en bewolkt. In de huurauto liet ze een kussentje en een bakje water achter. Ook stonden de ramen op een kier. Thuis zou het hondje voortdurend blaffen omdat ze verlatingsangst heeft.

Met een vriend en drie kinderen trok de vrouw het attractiepark in. Een verkeerde beslissing, vindt de officier van justitie. Toen de politie vijf kwartier later poolshoogte kwam nemen, lag de roodharige teckel versuft, hijgend en blaffend in de veel te warme auto. De oververhitte hond had kunnen overlijden, zo luidt de conclusie.

Metingen
In de rechtszaal benadrukte de rechter dat de temperatuur in een auto razendsnel kan oplopen, zelfs als de buitentemperatuur laag is. De veertiger blijft volhouden dat ze niets verkeerd heeft gedaan: de temperatuurmetingen zouden simpelweg niet kloppen. Toch krijgt ze een boete van 250 euro.

In het verleden had de Efteling een eigen hondenkennel waar bezoekers hun viervoeter konden achterlaten. Daar is het park in april 2022 mee gestopt, omdat de regels voor het opvangen van honden strenger worden. "Dat weegt niet op tegen het aantal gasten dat we hiermee helpen", legde een voorlichter uit.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be