Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Video: Disneyland Paris legt laatste hand aan nieuw restaurant Rosalie

06-12-2023, 09.19 uur

In Disney Village, het uitgaansgebied van Disneyland Paris, opent deze week een nieuwe brasserie. Vanaf vrijdag 8 december kunnen bezoekers een hapje eten in Rosalie, een 348 zitplaatsen tellend restaurant gerund door de externe horecagroep Bertrand.

De initiatiefnemers beloven "een unieke eetervaring geïnspireerd op de grote klassiekers van de traditionele Franse keuken", verspreid over twee verdiepingen. Er komt ook een afhaalbalie met de naam Le Comptoir. Het concept werd in maart 2022 aangekondigd, ter vervanging van restaurant Café Mickey.

Van Disney-magie is geen sprake meer: het exterieur wordt gekenmerkt door een vrij inwisselbare moderne uitstraling, met een zwarte constructie, houten balken, bakstenen en veel beplanting. Even verderop opent in 2026 een nieuwe McDonald's in ongeveer dezelfde stijl.

Wow-effect
Het is de bedoeling om "meer harmonie in het gebied" te brengen, vertelt designmanager Sanaa Kachaami in een korte video. Daarin wordt ook meer verteld over de menukaart. Een blikvanger in de lobby moet een wow-effect veroorzaken bij bezoekers: een decorstuk met op en neer bewegende hangende lampen.

Het ombouwen van Café Mickey naar Rosalie heeft bijna een jaar geduurd. De opening van de brasserie is onderdeel van een ingrijpende transformatie van Disney Village: de komende jaren moet het volledige gebied stap voor stap verbouwd worden. De ontwerpers lieten zich naar eigen zeggen inspireren door "de Parijse manier van leven". In juni dit jaar kwamen tekeningen naar buiten van een vernieuwde gevelrij in de hoofdstraat, waar Rosalie ook ligt.Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be