Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Zoo Hluboká

Extreme sneeuwval zorgt voor grote problemen in Tsjechische dierentuin

04-12-2023, 13.58 uur

Enorme sneeuwbuien zorgen voor problemen in een dierentuin in Tsjechië. In Zoo Hluboká zijn meerdere volières bezweken onder een dikke laag sneeuw, waardoor verschillende dieren konden ontsnappen. Bovendien viel de elektriciteit uit.

In de regio Zuid-Bohemen, waar het Oost-Europese dierenpark ligt, viel op sommige plaats tot driekwart meter sneeuw. De overheid heeft de noodtoestand uitgeroepen. Zoo Hluboká blijft tot nader order gesloten.

In een bericht op social media wordt gesproken over "een sneeuwramp". Vijf volières raakten beschadigd. Het park mist onder andere enkele ooievaars en koekoeken. Medewerkers zijn druk bezig om sneeuw te ruimen en om dieren in veiligheid te brengen.

Generatoren
"Dit alles wordt bemoeilijkt door het wegvallen van de elektriciteit." Er moesten generatoren komen om de bewoners op temperatuur te houden. De schade loopt in de tienduizenden euro's. Normaal gesproken is Zoo Hluboká 365 dagen per jaar geopend.Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be