Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
AquaZoo Leeuwarden

AquaZoo Leeuwarden begint met bouw van nieuw Noord-Amerikaans gebied

30-11-2023, 17.56 uur

Het Friese dierenpark AquaZoo Leeuwarden is gestart met de bouw van een nieuw themagebied met de naam Churchill. Het westelijke deel van de dierentuin, waar de ijsberen zich bevinden, komt in het teken te staan van Noord-Amerika. Dat heeft parkeigenaar Libéma vandaag bekendgemaakt.

Het project wordt gebaseerd op de 1609 kilometer lange Churchill-rivier in het noorden van Canada. De reeds aanwezige Canadese bevers krijgen een nieuw verblijf. Bezoekers kunnen de dieren straks onder water in actie zien. Verder keren er wasberen terug naar AquaZoo.

"En we hopen in de loop van het jaar enkele bijzondere nieuwe diersoorten te verwelkomen", laat het park weten. Welke dat zijn, blijft nog een verrassing. Het ijsberenverblijf blijft in de huidige vorm bestaan, als onderdeel van Churchill. Naar verwachting zijn de werkzaamheden komend voorjaar afgerond.

Conflicten
In het gebied zal aandacht worden besteed aan klimaatverandering en de gevolgen daarvan. "Zo wordt het door de stijgende temperaturen steeds lastiger voor ijsberen om aan eten te komen", legt manager Jeroen Loomeijer uit. "Daardoor zijn ze vaker genoodzaakt om hun voedsel te zoeken in bewoond gebied, wat voor mens-dierconflicten zorgt."Meer AquaZoo Leeuwarden
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be