Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Europa-Park staat stil bij dood van bouwmeester (85)

29-11-2023, 15.02 uur

Een belangrijk persoon uit de geschiedenis van Europa-Park is overleden. Het Duitse attractiepark rouwt om Günther Stumpf, die maandag op 85-jarige leeftijd stierf. Vanaf de jaren zeventig stond hij als hoofd van de bouwafdeling aan de wieg van verschillende iconische Europa-Park-attracties en -gebieden.

Bouwtechnicus Stumpf begon zijn carrière bij attractiebouwer Mack Rides, de huisleverancier van het park. In 1978 realiseerde hij de Tiroler Wildwasserbahn, gevolgd door het Italiaanse parkdeel in 1982. "Hij speelde een aanzienlijke rol bij het succes van de onderneming", aldus Europa-Park.

Eén van de spectaculairste klussen die Stumpf voor zijn kiezen kreeg, was het plaatsen van een gigantische paraboolantenne in het park. Het gevaarte - met een diameter van maar liefst 45 meter - werd eind jaren negentig naar Europa-Park gebracht. Stumpf regelde het spectaculaire transport. Begin 2022 moest de antenne plaatsmaken voor een nieuwe achtbaan.

Voetgangersbrug
Na veertig jaar trouwe dienst werd de bouwmeester in 2018 geëerd met een eigen plek in het park. De voetgangersbrug tussen de themadelen Zwitserland en Frankrijk heet sindsdien Passerelle Günther Stumpf. "Daarmee zullen we zijn humoristische, nuchtere en competente voorkomen blijven herinneren."

Op Veejoy, het streamingplatform van Europa-Park, is een videospecial te zien over het werk van Stumpf. De minidocumentaire met de titel 'Baumeister der ersten Stunde' duurt negen minuten.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be