Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling biedt excuses aan voor ongepaste mail over overleden kind

29-11-2023, 17.08 uur

Een vrouw heeft een ongepaste mail ontvangen van de Efteling. In het geautomatiseerde bericht werd ze gefeliciteerd met haar zoon, die overleden is. Dat stond ook vermeld in de mail, wat de boodschap extra cru maakte. Hoewel de vrouw de vermelding zelf heeft toegevoegd, biedt de Efteling excuses aan.

Wie in het adressenbestand van de Efteling staat, ontvangt rond verjaardagen automatisch een mail met een kortingscode. Annemieke van Brenk kreeg ook zo'n mail, maar de inhoud was allesbehalve feestelijk. "Wat leuk dat Joey (overleden 28-09-1994) jarig is!", viel er te lezen. "Komen jullie een klein feestje in de Efteling vieren? De Sprookjesbosbewoners kunnen niet wachten om jullie te feliciteren!"

Daaronder stond een cadeau: korting op Efteling-tickets. De vrouw kon haar ogen niet geloven. Ze drukte de mail af, zo is te zien op een foto die ze op Facebook plaatste. "En dan krijg je een felicitatie binnen", schreef ze erbij. "Nog nooit gekregen voor één van de kinderen."

Zelf gedeeld
Van Brenk zegt zich er droevig over te voelen. Toch heeft ze de informatie zelf gedeeld: de Efteling houdt niet bij welke gebruikers wanneer overleden zijn. De vrouw koppelde het profiel van haar overleden zoon handmatig aan haar eigen Efteling-account, inclusief de vermelding "overleden" met de datum erbij.

De Efteling baalt er alsnog van, vertelt een woordvoerder aan Looopings. Een medewerker van de klantenservice heeft al persoonlijk gereageerd en sorry gezegd. De voorlichter herhaalt die boodschap nu. "We gaan kijken hoe we dit soort situaties kunnen voorkomen, want dit is natuurlijk erg vervelend."Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be