Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling: Danse Macabre

Foto's: Efteling werkt aan kerkhof bij nieuwe attractie Danse Macabre

29-11-2023, 09.15 uurBeeld: @RingelbergNick

De buitenwachtrij bij de nieuwe Efteling-attractie Danse Macabre is al voor een deel af. Luchtfoto's laten zien dat naast het attractiegebouw een kerkhof is aangelegd, vol met grafstenen. Ook staat er een mausoleum. Bezoekers passeren het kerkhof straks tijdens het wachten.

De wachtrij begint bij de zogeheten Kruysgang, gevolgd door de Kruydentuyn. Daarna dwalen gasten langs de graven op het kerkhof. Uiteindelijk arriveren ze bij een duister bospad, waar een houten brug staat richting de vervallen abdij. In de abdij bevindt zich de daadwerkelijke attractie.

Om het gebouw af te kunnen werken, staan er momenteel steigers met doeken en zeilen tegen de gevel. Op het dak zijn de steunen zichtbaar die straks verkoolde houten balken dragen. Zo ontstaat de illusie dat het dak is afgebrand. Ondertussen vordert de bouw van de nieuwe horecalocatie 't Koetshuys gestaag.

Schuttingen
Efteling-fans zijn momenteel aangewezen op dronebeelden om de vorderingen op de bouwplaats een beetje te kunnen volgen. Vanuit het park is het lastig om de werkzaamheden in beeld te brengen: het volledige bouwterrein is ommuurd met hoge schuttingen.Meer Efteling: Danse Macabre
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be