Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling-ontwerper Bas van Rijsbergen vertelt over veranderingen in de Winter Efteling

26-12-2023, 16.00 uur

Klik hier voor alle afleveringen van de Looopings Podcast

De Efteling is bezig met een meerjarenplan om de Winter Efteling naar een hoger niveau te tillen. Onder leiding van ontwerper Bas van Rijsbergen (35), die sinds de zomer van 2022 voor het attractiepark werkt, worden jaarlijks decorelementen toegevoegd. In een nieuwe aflevering van de Looopings Podcast maken we kennis met Van Rijsbergen. Hij vertelt hoe hij te werk gaat en wat we nog kunnen verwachten.

De eerste winterse toevoegingen van de ontwerper werden eind 2022 zichtbaar. Sindsdien komen bezoekers in het Sprookjesbos bijvoorbeeld een heksenkamp tegen. Bij Klein Duimpje en de Reus kan 's winters geposeerd worden in enorme sokken. Kwajongens Max en Moritz bouwden een provisorische skischans. En bij Carnaval Festival ontsnapten sneeuwpopjes uit de attractie.

Dit jaar zorgde Van Rijsbergen voor meer winterdecoraties, onder andere op de Warme Winter Weide en bij Ezeltje Strek Je en Langnek. Hij geeft aan dat het de bedoeling is om de komende jaren meer gebieden in het park een winterse uitstraling te geven. Achter de schermen wordt nagedacht over het introduceren van een nieuw figuur: Koning Winter, waar op verschillende plekken al naar gehint wordt. Bij Symbolica is het personage deze winter al te horen.

Sollicitatiegesprek
Van Rijsbergen werkte eerder voor Studio 100, Tomorrowland en Europa-Park. Bovendien had hij in zijn jeugd een vakantiebaantje bij de Efteling. In het interview maakt de vrolijke ontwerper duidelijk hoe hij de verschillen tussen de diverse werkgevers ervaren heeft.

Ook wordt stilgestaan bij enkele Efteling-ontwerpklussen buiten het winterseizoen. Verder legt hij uit hoe het sollicitatiegesprek bij de Efteling verliep, hoe hij de Eftelingse tekenstijl vond en wat hij graag nog zou ontwerpen voor het sprookjespark.

Beluister deze aflevering via SpotifyDe Looopings Podcast is er voor iedereen die meer wil horen over de wereld van pretparken, dierentuinen en attracties. We spreken met prominenten uit de branche over hun werkzaamheden, visie en toekomstplannen. Wil je reageren, mail ons dan.

Luisteren én abonneren kan via gratis podcast-apps als Spotify, Apple Podcasts, Podimo, YouTube, Overcast, Podcast Addict, Castro en TuneIn.
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be