Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Ingang van verdwenen Efteling-attractie maakt comeback

28-11-2023, 10.43 uurBeeld: Angelique Glack

Een onderdeel van een verdwenen Efteling-attractie is onverwachts weer tevoorschijn gekomen. In 2021 nam de Efteling afscheid van het Avonturen Doolhof, gelegen tussen Vogel Rok en de Pagode. De entree van het doolhof dook onlangs op in de buurt van het park.

Het decorstuk blijkt uitgeleend te zijn aan Villa Pardoes, het vakantieverblijf voor zieke kinderen en hun gezinsleden. Het gaat om een poort in de vorm van een sleutelgat. Daarboven tuurt een ontdekkingsreiziger met een kompas en een verrekijker door het struikgewas.

De poort - inclusief de oude benaming - staat nu in de tuin van Villa Pardoes, gelegen achter de Python. Het terrein is niet publiek toegankelijk, maar er zijn wel af en toe open dagen. In de tuin waren al verschillende Efteling-attributen te vinden: een karretje van De Oude Tufferbaan, een bobslee van de Bob en de witte olifant afkomstig van het Anton Pieckplein.

Perkament
Het Avonturen Doolhof was geopend tussen 1995 en 2021, op de plek waar nu waterspeelplaats Archipel ligt. Een bamboehutje is blijven staan. Andere elementen uit het labyrint die de tand des tijds hebben doorstaan zijn een verrekijker en een groot perkament, tegenwoordig onderdeel van speelgebied Nest.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be