Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Sint-Nicolaas heeft de benen genomen in de Efteling

27-11-2023, 22.12 uurBeeld: @84eric, @Eftelingfanweb

Nederland viert Sinterklaas, maar in de Efteling is een belangrijke verwijzing naar het kinderfeest juist verwijderd. Normaal gesproken prijkt een groot beeld van de goedheiligman bovenop een fontein op de St. Nicolaasplaets, het pleintje bij Station Marerijk.

Net nu Sinterklaas in het land is, ontbreekt Sint-Nicolaas. Het opvallende decorstuk werd eerder deze maand weggehaald voor een opknapbeurt. Een Efteling-woordvoerder weet nog niet wanneer de sint weer terugkeert. De timing van het onderhoud is niet bewust gekozen: de werkzaamheden vallen toevallig samen met de landelijke sinterklaasviering.

Andere verwijzingen naar het feest zijn gebleven. Zo staan er twee roetveegpietjes op de klok boven de ingang van Station Marerijk. Op een bord, even verderop, is Sinterklaas afgebeeld als een treinmachinist. In de kolentender zitten drie Pieten. De poort richting de St. Nicolaasplaets bevat een gevelsteen met Sinterklaas en een tobbe met drie kinderen.

Jokies Wereld
Efteling-grondlegger Anton Pieck stond bekend als een groot liefhebber van Sinterklaas. De fontein diende halverwege de jaren zeventig als een afscheidscadeau voor Pieck. Even verderop in het park is Sinterklaas momenteel wél aanwezig, namelijk in de vorm van een Carnaval Festival-figuur in de winkel Jokies Wereld.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be