Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling: Danse Macabre

Bejubelde Spookslot-documentaire keert terug in de bioscoop

27-11-2023, 08.58 uur

Wie een veelbesproken documentaire over het Spookslot in de Efteling nog niet heeft gezien, krijgt daarvoor nog een extra kans. De ruim honderd minuten durende documentaire van Efteling-fansite De Vijf Zintuigen wordt opnieuw vertoond in de bioscoop, namelijk op zaterdag 17 en zondag 18 februari 2024.

Op zaterdag zijn er twee voorstellingen in de filmzaal van Theater De Leest in Waalwijk, om 15.00 en 19.30 uur. Zondag is de documentaire te zien om 11.15 uur. Tickets bestellen kan later deze week via de website van het theater. De kaartverkoop voor 17 februari start op vrijdag 1 december, direct om middernacht. Anderhalve week later volgen de overige kaarten.

De documentaire, die de ondertitel De Historie van Station Halfweg draagt, ging begin september in première. Toen stonden vier vertoningen op het programma, ook in De Leest. De reacties waren lovend.

44 jaar
In de film vertellen oud-medewerkers hoe het inmiddels verdwenen Spookslot destijds werd gebouwd. Bijzondere anekdotes gaan gepaard met veel materiaal van achter de schermen. Ook de omstreden sluiting van de attractie komt voorbij. Het Spookslot stond 44 jaar in de Efteling, van 1978 tot 2022.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Efteling: Danse Macabre
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be