Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Ouwehands Dierenpark Rhenen

Reuzenoctopus nieuw in Ouwehands Dierenpark: 'Heel bijzonder'

25-11-2023, 01.40 uur

Aan het Aquarium van Ouwehands Dierenpark is een nieuwe diersoort toegevoegd: de reuzenkraak, waarschijnlijk de grootste octopussoort ter wereld. Het dier kreeg een verblijf met 15.000 liter water tot zijn beschikking. De dierentuin noemt de komst van de octopus "heel bijzonder".

"Want wij zijn het derde dierenpark in Europa met deze soort octopus." In het Engels staat de soort bekend als de giant Pacific octopus. Wie de reuzenkraak wil spotten, moet goed opletten. "Het dier is echt een meester in camouflage. Hij kan zijn kleur en patroon perfect aanpassen op de omgeving."

Een reuzenkraak wordt gemiddeld 4 jaar oud. Vrouwtjes planten zich eenmaal in hun leven voort. In het wild komt de soort voor langs de noordelijke kusten van de Grote Oceaan, doorgaans op een diepte van circa 65 meter.

Schrikken
Ouwehands Dierenpark vraagt bezoekers om geen flits te gebruiken bij het fotograferen van de octopus. "Natuurlijk werkt met flits fotograferen niet bij het glas, maar de octopus kan ook erg schrikken van het flitsen."Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Ouwehands Dierenpark Rhenen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be