Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Europa-Park bouwt nieuw avonturenparcours: touwbruggen, rotspartijen en trollen

25-11-2023, 08.11 uur

Europa-Park grijpt de brand in het Oostenrijkse themadeel aan om een nieuwe attractie te bouwen. Afgelopen voorjaar werd de Zauberwelt der Diamanten verwoest door een vuurzee. Bij de heropbouw voegt Europa-Park direct een nieuwe attractie toe, namelijk een avonturenparcours.

Bezoekers kunnen vanaf het voorjaar van 2024 een avontuurlijk wandelpad door een rotsachtig landschap ontdekken: de Yomi Abenteuer Trail. De naam is een verwijzing naar de Yomis, een kleurrijk trollenvolkje dat al op enkele plekken in het park voorkomt.

Straks bevolken ze de Zauberschlucht der Diamanten, zoals het vernieuwde gebied gaat heten. In plaats van een diamantgrot zorgt Europa-Park dus voor een diamantkloof. De bestaande attracties Alpenexpress Enzian en Tiroler Wildwasserbahn keren terug, met verschillende aanpassingen. Zo wordt de rail van de Alpenexpress volledig vernieuwd.

Persconferentie
Het Duitse pretpark toonde gisteren enkele nieuwe ontwerpen tijdens een persconferentie naar aanleiding van het aankomende winterseizoen. "We brengen dierbare herinneringen terug, met nog meer hart en ziel", aldus Europa-Park-directeur Michael Mack. Hij kondigt ook aan dat de Yomis volgend jaar een eigen prentenboek krijgen.

Vorig jaar presenteerde een ander Duits attractiepark nog een vergelijkbaar avonturenparcours. Toen opende Deep in Africa - Adventure Trail in het Afrikaanse parkdeel van Phantasialand, met wankelbruggen, stapstenen en andere hindernissen.Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be