Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Sprookjeswonderland Enkhuizen

Koperdieven slaan toe in Sprookjeswonderland: onderdelen oldtimerbaan gestolen

25-11-2023, 07.35 uur

Sprookjeswonderland in Enkhuizen is het slachtoffer geworden van een brutale diefstal. In de nacht van donderdag 23 op vrijdag 24 november hebben vandalen de koperen stroomgeleiding van een attractie gestolen. Dat gebeurde bij oldtimerbaan De Oude Smidse.

"Over een lengte van ongeveer 250 meter is de dubbele geleiding in stukken geknipt en meegenomen", meldt het Noord-Hollandse pretpark op social media. "In totaal ontbreekt ongeveer 500 meter aan koperen geleidingsrail."

De koperdieven gingen niet bepaald zachtzinnig te werk, zo ontdekte Sprookjeswonderland. "Ook alle koppelplaatjes zijn vernield." De totale schade bedraagt naar schatting 17.500 euro.

Beveiligingscamera's
Wie iets verdachts heeft gezien of gehoord, wordt gevraagd om contact op te nemen. De beveiligingscamera's bij de oldtimers waren door de criminelen een andere kant op gedraaid. Het parkmanagement belooft maatregelen te nemen om herhaling te voorkomen.

Men weet nog niet of de familieattractie operationeel zal zijn tijdens het aankomende winterseizoen, dat van start gaat op zaterdag 16 december. "Wij zijn daarbij afhankelijk van de leverancier."Meer Sprookjeswonderland Enkhuizen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be