Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Eigenaar Europa-Park hint op nieuwe attractie voor vijftigjarig jubileum

26-11-2023, 15.12 uur

Europa-Park opent in 2024 een nieuw themagebied met een achtbaan, maar achter de schermen worden alvast plannen gemaakt voor 2025. Het Duitse attractiepark bestaat dan vijftig jaar. Men wil uitpakken met een nieuwe attractie in het hart van het park, onthult eigenaar Roland Mack in een interview.

De pretparkbaas is met zijn hoofd al bij het vijftigjarig jubileum, zegt hij. "We hebben daarvoor een mooie attractie in de pijplijn zitten, waarbij we een oude faciliteit zullen ombouwen", aldus Mack. "Ik onthul nog geen details, maar het zal in het midden van het park zijn."

Mack deed zijn uitspraken in gesprek met de Badische Zeitung. Vermoedelijk doelt hij op themagebied Luxemburg, waar een gebouw staat met een draaiend theater, een restaurant, een monorailstation en een expositie. Sinds 2018 draait daar de multimediashow Reise nach Rulantica.

Interactieve darkride
Er gaat al langer een gerucht dat Europa-Park de locatie wil ombouwen tot een gameplay theater: een interactieve darkride van huisleverancier Mack Rides. Dat verhaal werd door de uitspraken van Roland Mack nog aannemelijker.

De leverancier beschrijft het attractietype als "een darkride met een hoge capaciteit, op de kleinst mogelijke oppervlakte". Er wordt gebruikgemaakt van zowel fysieke decors als videoschermen.Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be