Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Wunderland Kalkar

Duits pretpark mogelijk asielzoekerscentrum: plek voor vijfhonderd vluchtelingen

23-11-2023, 22.57 uur

Het Duitse attractiepark Wunderland Kalkar, net voorbij de Nederlandse grens, werpt zich op als een opvanglocatie voor asielzoekers. De gemeente heeft de Nederlandse eigenaar gevraagd of er vluchtelingen ondergebracht kunnen worden in het resort.

De gemeenteraad is enthousiast over het plan, met 23 stemmen voor en 5 tegen. Kalkar heeft dringend behoefte aan meer ruimte om asielzoekers te huisvesten. Wunderland Kalkar kan naar verwachting vijfhonderd mensen onderdak bieden op een deel van het terrein.

Naast huisvesting kan op die plaats ook gezorgd worden voor bijvoorbeeld kinderdagverblijven en taalcursussen. Een woordvoerster benadrukt dat de kogel nog niet door de kerk is. Er vinden nog oriënterende gesprekken plaats tussen de betrokken partijen.

All-inclusive-hotel
Het pretpark Kernie's Familienpark, het all-inclusive-hotel en vergaderzalen blijven in ieder geval geopend voor reguliere bezoekers. "We hebben een terrein van 55 hectare", aldus de voorlichtster. "Als er iets komt, komt het op een gedeelte van het terrein dat op dit moment niet in gebruikt is, waar huidige bezoekers niet komen."

Wunderland Kalkar werd vorig jaar overgenomen door de Nederlandse partij DeFabrique Holding, bekend van evenementenlocaties. Voorheen was het park eigendom van ondernemer Hennie van der Most.

Miljoenen euro's
Van der Most verdiende eerder geld met het opvangen van vluchtelingen in zijn Drentse pretpark Speelstad Oranje. Hij kreeg daar miljoenen euro's voor. Wat DeFabrique kan ontvangen om asielzoekers onder te brengen in Kalkar, wordt niet bekendgemaakt.

Meer Wunderland Kalkar
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be