Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
DierenPark Amersfoort

Nieuwe diersoort in DierenPark Amersfoort: 'Vrouwtjes de baas'

21-11-2023, 14.50 uur

DierenPark Amersfoort verwelkomt een nieuwe diersoort. In de dierentuin zijn vijf rode vari's aangekomen. De groep bestaat uit een koppel en drie jongen. Op dit moment bevinden de halfapen zich in quarantaine, voor medische checks.

Ze kunnen gebruikmaken van een binnenverblijf en een gedeelte van het eiland naast Restaurant de Buitenplaats. Uiteindelijk mogen ze het volledige eiland verkennen. In het wild worden de apen ernstig bedreigd doordat veel bomen in hun leefgebied worden gekapt.

"Bij de vari's zijn de vrouwtjes de baas", vertelt dierverzorger Richard van Sluis. Hij legt uit dat de dieren veel kabaal kunnen maken. "Zij schreeuwen om soortgenoten te alarmeren en om met elkaar te communiceren. Bezoekers kunnen dan ook worden opgeschrikt door dit geluid."

Berberapen
Een jaar geleden presenteerde DierenPark Amersfoort nog vol trots berberapen op het apeneilend, ter vervanging van Japanse makaken. Zij zijn alweer vertrokken naar een ander park. "Dit bleek achteraf toch geen optimale match met het verblijf", meldt een woordvoerder desgevraagd aan Looopings. "Vari's lenen zich nog beter voor het gebied."Meer DierenPark Amersfoort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be