Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Wildlands Adventure Zoo Emmen

Wildlands Emmen draaide verlies in 2022

21-11-2023, 07.04 uur

Dierenpark Wildlands Adventure Zoo Emmen heeft vorig jaar een klein verlies geleden. Nadat het park in 2021 voor het eerst in vier jaar tijd winst boekte, werd seizoen 2022 afgesloten met een financiële tegenvaller. Het verlies bedroeg ruim 670.000 euro.

Dat meldt RTV Drenthe op basis van de jaarrekening van de Drentse dierentuin. Wildlands-directeur Erik van Engelen voerde de afgelopen jaren veel kostenbesparingen door. Toch lukte het niet om 2022 af te sluiten met winst. Er kwamen wel meer bezoekers dan een jaar eerder: 830.000 in plaats van 516.000.

Daar staat tegenover dat het park minder coronasteun ontving. Van Engelen heeft Wildlands inmiddels verlaten. Hij droeg het stokje over aan zijn opvolger Julius Minnaar. De dierentuin is anno 2023 volledig eigendom van de gemeente.

Investeren
Minnaar hoopt 2023 af te kunnen ronden met 900.000 bezoekers op de teller. Positieve resultaten verwacht hij pas vanaf 2025. Toch blijft men investeren. Zo wordt op dit moment een aanzienlijk bedrag gestoken in het opknappen van themadeel Nortica. De aanpassingen moeten komend voorjaar gereed zijn.

Meer Wildlands Adventure Zoo Emmen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be