Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Puy du Fou (groep)

Concurrentie voor Drenthe: Puy du Fou laat oog vallen op België

19-11-2023, 08.33 uur

Dat het Franse themapark Puy du Fou een vestiging gaat openen in de provincie Drenthe, staat nog allerminst vast. Er wordt al een tijdlang intensief gesproken over de bouw van een Nederlands Puy du Fou-park in Meppel. Op dit moment zijn de Fransen echter ook actief op zoek naar alternatieven in de buurt.

Onlangs deed Puy du Fou een bod op de Belgische dierentuin Le Monde Sauvage, gelegen in de provincie Luik. Dat bod werd afgewezen, maar daarmee is de interesse voor het openen van een Belgisch park niet minder geworden. Wallonië staat nog steeds op de shortlist van Puy du Fou, schrijft dagblad L’Echo dit weekend.

Directeur internationale ontwikkeling David Nouaille bevestigt dat het bedrijf naar België kijkt voor uitbreidingsplannen. Men zoekt een terrein van minstens 150 hectare in de natuur, dat goed bereikbaar is. Het project zou een investering betekenen van 200 tot 300 miljoen euro. Er kunnen circa zevenhonderd mensen aan het werk gaan.

Inspecteren
Begin december komt een delegatie van het Franse management naar Wallonië om verschillende potentiële locaties te inspecteren. Ondertussen loopt het traject in Meppel nog steeds. Wanneer Puy du Fou een definitieve beslissing wil nemen, is niet duidelijk.

Er bestaan vandaag de dag twee Puy du Fou-parken. Het vlaggenschip opende in 1989 in Frankrijk. Sinds 2021 is er ook een kleinere locatie in Spanje. De trekpleisters worden gekenmerkt door indrukwekkende spektakelshows, gebaseerd op historische verhalen.

Meer Puy du Fou (groep)
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be