Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Imitator van Efteling-lakei presenteert intocht van Sinterklaas

19-11-2023, 17.54 uurBeeld: @indebuurtbreda

Een imitator van de bekende Efteling-lakei O.J. Punctuel weet niet van ophouden. Vorig jaar dook een entertainer op die het kostuum van het Efteling-personage min of meer had nagemaakt. Hij presenteerde zich als een kopie van de strenge lakei uit de attractie Symbolica, onder de naam Louis Le Chic.

De Efteling was niet blij met de gelijkenissen: men vroeg de artiest om de act te staken. Daar gaf hij geen gehoor aan. Sterker nog: de acteur heeft inmiddels een groter podium gepakt. Dit weekend presenteerde de neplakei de intocht van Sinterklaas in de Brabantse stad Breda.

Dat is te zien op beelden van nieuwssite Indebuurt Breda. De na-aper, gekleed in zijn Eftelingse lakeienpak, liep rond over de Grote Markt. Daar duwde hij een microfoon onder de neus bij Pieten en Sinterklaas.

Huren
Louis Le Chic is te huren via het bedrijfje SDB Entertainment. Afgelopen jaar werd de leverancier nog Steevast Entertainment genoemd. Overigens beweert de initiatiefnemer van de namaakversie bij hoog en laag dat er absoluut geen sprake is van een goedkope replica.

"Onze kostuums, haarwerken, enzovoort zijn geheel anders gemaakt, in een geheel andere stijl", liet hij in 2022 aan Looopings weten. "Het ziet er absoluut niet hetzelfde uit als in de Efteling."

Uniek
De maker was er naar eigen zeggen helemaal niet op uit "om acts uit de Efteling na te doen". "We verzinnen onze eigen unieke act, met een totaal ander concept. Dus geen Efteling-kopie."Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be