Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractie- en Vakantiepark Slagharen

Slagharen sluit deal voor zestig nieuwe vakantiewoningen

17-11-2023, 13.28 uur

Het vakantiepark van Slagharen wordt uitgebreid met zestig nieuwe vakantiewoningen. Daarvoor heeft het Overijsselse pretpark een deal gesloten met de Poolse fabrikant Letniskowo. De lodges worden gebouwd op het huidige campingterrein.

Het beoogde gebied bevindt zich tussen de Wigwamwereld en Raccoon Village. Looopings kon begin dit jaar al melden dat er plannen waren om de camping van Slagharen te verplaatsen. Nu is duidelijk wat voor huisjes er zullen verrijzen: het gaat om moderne lodges voor maximaal acht personen.

De vrijstaande vakantiehuizen worden "de grootste van het park", meldt Slagharen. Nu kunnen er maximaal zes volwassenen blijven slapen in een accommodatie op het vakantiepark. "Met deze nieuwe lodges wil het park grotere gezinnen of families bedienen."

Zonnepanelen
De huisjes worden voorzien van een warmtepomp, zonnepanelen en duurzame isolatie. Ze bestaan uit vier slaapkamers, twee badkamers en een woonkamer met een keuken. Bezoekers kunnen vanaf 1 juli 2024 blijven slapen. Slagharen zorgt voor twee varianten: Premium en VIP.

Vanwege het verdwijnen van de camping gaat Slagharen een nieuwe kampeerplek realiseren, op aangekochte grond naast de hoofdparkeerplaats. "De plannen zijn momenteel nog in ontwikkeling", luidt de verklaring. Voorlopig kan er dus niet gekampeerd worden in het resort.

Red Rocks
De ondertekening van het contract vond deze week plaats tijdens een recreatiebeurs in Hardenberg. Daarbij waren Slagharen-directeur Dave Storm, Letniskowo-directeur Marek Wasiuk en Jorden Visser van leverancier Griftdijk aanwezig. Griftdijk werd eerder ook al ingeschakeld voor de Red Rocks; nieuwe cottages die sinds afgelopen voorjaar te boeken zijn.

Slagharen focust de laatste jaren op grote investeringen in het vakantiepark. Het pretpark ernaast blijft een ondergeschoven kindje. Daar opende in 2017 voor het laatst een grote nieuwe attractie: lanceerachtbaan Gold Rush. In 2024 is dat alweer zeven jaar geleden. Plannen voor een nieuw themagebied met een achtbaan worden alsmaar uitgesteld door parkeigenaar Parques Reunidos.

Meer Attractie- en Vakantiepark Slagharen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be