Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
DierenPark Amersfoort

Wolven vertrokken uit DierenPark Amersfoort

10-01-2024, 13.33 uur

In DierenPark Amersfoort zijn geen wolven meer te zien. De wolvenroedel uit de dierentuin is onlangs verhuisd naar Zoo Bratislava in Slowakije, bevestigt een voorlichtster aan Looopings. Het is de bedoeling dat er op termijn een wolvensoort terugkeert naar Amersfoort.

DierenPark Amersfoort werkt binnen branchevereniging European Association of Zoos and Aquaria (EAZA) samen met andere Europese parken bij het uitwisselen van dieren. "Wij werden door Zoo Bratislava benaderd om onze wolvengroep over te nemen", legt een woordvoerster uit.

"Aangezien deze dierentuin onze wolvengroep, net als in ons park, een goed onderkomen kan bieden, hebben we hiermee ingestemd." Op dit moment wordt gekeken naar een nieuwe invulling voor het lege wolvenverblijf. Welke wolvensoort zal terugkeren, staat nog niet vast.

Gewonden
De wolven van DierenPark Amersfoort kwamen in 2021 nog in het nieuws toen er twee ontsnapten. Dat gebeurde via een kuil onder de omheining van het verblijf. Later is één van de twee dieren overleden. De ander raakte zwaargewond.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer DierenPark Amersfoort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be