Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Voorproefje op Frozen in Disneyland Paris: ontdek het Frozen-themagebied van Hong Kong Disneyland

02-12-2023, 17.03 uur

Disneyland Paris presenteert binnen enkele jaren een nieuw themagebied rond Frozen, maar de primeur ging naar Hong Kong Disneyland. Daar opende afgelopen week al een soortgelijke uitbreiding. Wie benieuwd is waar Disneyland Paris straks mee komt, kan nu alvast terecht in Hongkong: beide themadelen komen op veel punten overeen. Looopings reisde af naar Azië voor een uitgebreide videoreportage en bijna negentig foto's.

In World of Frozen, zoals het gedetailleerde gebied wordt genoemd, komen scènes uit de wereldberoemde animatiefilm tot leven. Bezoekers wanen zich in het koninkrijk Arendelle: een bergachtig havendorpje met als belangrijkste blikvanger een groot kasteel. Daarachter doemt een gigantische berg op met het ijspaleis van sneeuwkoningin Elsa.

Er heerst een feestelijke stemming, want volgens het achtergrondverhaal staat de feestdag Summer Snow Day op het programma. De Nederlandse ontwerper Michel den Dulk, die eerder voor de Efteling en Europa-Park werkte, liet zich inspireren door verschillende iconische onderdelen uit de film. Zo zullen fans een vuurtoren, een fontein met een ijskristal, een vissersboot en een klokkentoren herkennen.

Landschap
Wat de Frozen-wereld in Hongkong bijzonder maakt, is de aanwezigheid van natuurlijke bergen op het eiland Lantau. Dankzij een ingenieus design vloeit het echte landschap achter het Disney-park moeiteloos over in de kunstmatige bergen van Arendelle. Bij gebrek aan bestaande bergen hield men in Parijs rekening met een plat landschap.De belangrijkste attractie is Frozen Ever After: een geëvolueerde versie van een Frozen-bootjesdarkride in het Amerikaanse Disney-park Epcot (2016). Hoewel de scènes vergelijkbaar zijn, werd de variant in Hongkong grootser opgezet. De vaartocht duurt zo'n anderhalve minuut langer. Ook kwamen er modernere animatronics, waarbij de menselijke personages fysieke gezichten hebben in plaats van videoprojecties.

Kinderachtbaan
Frozen Ever After wordt nagenoeg één op één gerealiseerd in het Walt Disney Studios Park van Disneyland Paris. Een tweede attractie in Hongkong zal in de Europese uitvoering van het Frozen-gebied ontbreken: kinderachtbaan Wandering Oaken's Sliding Sleighs. Verder koos men in Hongkong niet voor een klassieke meet-and-greet-locatie met Frozen-figuren Anna en Elsa, maar voor een interactieve theatervoorstelling met de naam Playhouse in the Woods.

Anna en Elsa wandelen ook geregeld door het dorpje. Af en toe laat de babytrol Mossie zich zien. Een hapje eten kan in het Frozen-restaurant Golden Crocus Inn. Daarnaast bestaat World of Frozen uit souvenirwinkel Tick Tock Toys & Collectibles, ijszaak Northern Delights, souvenirkraam Traveling Traders en eetkraam Forest Fare.

ArendelleFrozen Ever After

Wandering Oaken's Sliding SleighsGolden Crocus Inn

Northern Delights

Tick Tock Toys & Collectibles

EntertainmentPlayhouse in the Woods

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be