Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
PortAventura World

PortAventura World kaapt operationeel directeur weg bij Disneyland Paris

14-11-2023, 10.43 uur

Het Spaanse pretparkresort PortAventura World heeft een nieuwe operationeel directeur. Fransman Frédéric Boulva is vanaf januari 2024 verantwoordelijk voor de operationele kant van de toeristische trekpleister in Salou. Nu werkt hij nog in Disneyland Paris.

Daar hield hij zich sinds 2019 bezig met de operationele zaken in de Disney-parken. Afgelopen voorjaar werd hij benoemd tot hoofd operations op het gebied van attracties. Die functie zal hij dus niet lang bekleden: binnenkort vertrekt Boulva naar Spanje, om voor de concurrent aan de slag te gaan.

Bij PortAventura is Boulva de vervanger van Giovanni Modena, die zich de afgelopen veertien jaar bezighield met het operationele gedeelte van het resort. Modena blijft nog enkele maanden hangen om zijn opvolger wegwijs te maken.

Groter en populairder
Algemeen directeur David Garcia liet in 2021 nog weten dat hij PortAventura groter en populairder wil maken dan Disneyland Paris. Men heeft nog een lange weg te gaan: vorig jaar verwelkomde Disney ruim vijftien miljoen bezoekers, terwijl PortAventura genoegen moest nemen met nog geen vier miljoen gasten.

Het Spaanse resort lag de afgelopen jaren regelmatig onder vuur vanwege de belabberde bedrijfsvoering: op drukke dagen staan er zulke lange wachtrijen dat een bezoek zonder voordringpas nauwelijks de moeite waard is.

Meer PortAventura World
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be