Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Wildlands Adventure Zoo Emmen

Wildlands waarschuwt voor spetterpoep bij nijlpaarden

13-11-2023, 13.25 uur

Dierentuin Wildlands in Emmen heeft een merkwaardig waarschuwingsbordje geplaatst. Bezoekers worden bij de Nijlpaardenpoel gewaarschuwd voor spetterpoep. "Het was nodig...", schrijft het dierenpark met een knipoog op social media.

"Het mannelijke nijlpaard draait namelijk heel erg snel met zijn staart terwijl hij poept. De uitwerpselen vliegen dan in het rond." Daar is een reden voor. "Op die manier laat hij aan soortgenoten weten wat zijn territorium is."

Op het bord staat de komische term 'splatterzone', een variant op de bekende splashzone. De Nijlpaardenpoel bevindt zich tussen het Prairie Café en de wallaby's in themadeel Serenga.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Wildlands Adventure Zoo Emmen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be