Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Video: winters lichteffect op muziek bij Efteling-attractie Symbolica

13-11-2023, 23.59 uur

Bij Symbolica in de Efteling is dit winterseizoen een nieuw effect te zien. Op de voorgevel van het Paleis der Fantasie verschijnen geregeld twinkelende lasers. Een paar keer per uur start een speciaal lichtshowtje, met bijbehorende muziek.

Een bundel van fonkelende lichtpuntjes, afkomstig uit een medaillon in de vorm van een ijskristal, verspreidt zich daarbij over het paleis. Rond het ijskristal is ook andere verlichting zichtbaar. Achter de paleistorens bevinden zich eveneens lampen.

Op de achtergrond klinkt een bombastisch winters deuntje met een koor. Als het showtje bezig is, gaat de reguliere soundtrack op de Pardoes Promenade even uit. Het effect wordt nergens aangekondigd: het moet een verrassing zijn voor passerende Efteling-bezoekers.

Getest
De Winter Efteling begon vandaag. Vorig jaar werden de lasers al onaangekondigd getest, toen nog zonder speciale muziek. De benodigde apparatuur staat op het dak van het naastgelegen pannenkoekenrestaurant Polles Keuken.

Bestel de exclusieve Looopings Podcast-pin via Pretparkwinkel.nl
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be