Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Foto's: Efteling geeft Pardoes een nieuwe winterse outfit

13-11-2023, 22.20 uur

Efteling-mascotte Pardoes is helemaal klaar voor het winterseizoen. Ter gelegenheid van de start van de Winter Efteling kreeg de vrolijke nar een nieuwe outfit. In plaats van zijn gebruikelijke bordeauxrode kostuum draagt hij nu een speciaal winterpak, met onder andere een mantel, een muts en sloffen.

De lange mantel, uitgevoerd in verschillende blauwtinten, is voorzien van grote gele sterren en nepbont. In plaats van paars oogt de muts 's winters voortaan lichtblauw. De wintersloffen zijn donkerblauw.

Pardoes verwelkomt bezoekers 's ochtends bij het Huis van de Vijf Zintuigen, het entreegebouw van de Efteling. 's Middags laat hij zich zien op de Warme Winter Weide, waar een fotopunt is gerealiseerd met een Efteling-arrenslee. De Winter Efteling duurt tot begin februari. Daarna haalt Pardoes zijn reguliere uitrusting weer tevoorschijn.

Pyjama
Vorig jaar introduceerde de Efteling ook nieuwe kleding voor de mascotte, toen in het Efteling Hotel. Daar draagt de toverende nar sindsdien een okergele geruite pyjama en een slaapmuts. Het huidige masker stamt uit 2005.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be