Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Disneyland Paris vervangt controversiële poster voor cowboyrestaurant

15-11-2023, 23.59 uurBeeld: @DLPReport e.a.

Disneyland Paris heeft een nieuwe poster ontwikkeld voor cowboyrestaurant The Lucky Nugget Saloon. De reden is officieel niet bekendgemaakt, maar het oorspronkelijke ontwerp voelt behoorlijk ouderwets aan. Daarop is een rokerige kroeg zichtbaar met dronken mannen die fluiten en schreeuwen naar een vrouw op het podium.

Een serveerster zorgt ondertussen voor drank. Anno 2023 wil Disney liever niet geassocieerd worden met het promoten van alcohol en tabak en het objectiveren van vrouwen. Daarom kwam er een nieuwe poster, met een alternatief design.

Sigaren en drank hebben na 31 jaar plaatsgemaakt voor een netter salon, waar zowel mannen als vrouwen aan het dineren zijn. Een man met een baard presenteert een stuk goud, terwijl een mysterieuze vrouw achter een gordijn toekijkt. Achter de bar staat een man.

Luckiest diners
Op de poster stond voorheen de zin "The Most Feet-Stomping Hand-Clapping Show West of the Rockies". Nu lezen we de slogan "Serving the luckiest diners".

Het affiche hangt in een galerij tussen Liberty Arcade en Frontierland en onder treinstation Main Street Station, bij de entree van het Disneyland Park. The Lucky Nugget bevindt zich tegenover souvenirshop Thunder Mesa Mercantile Building. Het menu bestaat uit burgers, spareribs en kibbeling.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be