Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling vraagt 12,50 euro voor parkeerplek op afgelegen puinveld

12-11-2023, 17.01 uurBeeld: Adri van Esch/@parkplanet

Op drukke Efteling-dagen worden automobilisten de komende tijd doorgestuurd naar een afgelegen puinveld. Vanwege werkzaamheden kan het hoofdparkeerterrein gedeeltelijk niet gebruikt worden. Als de reguliere parkeerplaatsen vol zijn, moeten bezoekers hun auto wegzetten op een noodparking.

Het gaat om een weiland met puinverharding, gelegen aan de Dodenauweg in Kaatsheuvel. Vorig jaar werd het veld al enkele keren ingezet. De Efteling verwacht dat gasten de komende maanden vaker zullen moeten uitwijken naar de afgezonderde parkeerplaats.

Hoewel bezoekers dan behoorlijk lang moeten lopen naar de hoofdingang, vraagt de Efteling gewoon het reguliere parkeertarief. Een parkeerkaartje kost momenteel 12,50 euro, ook voor pechvogels die op het puinveld komen te staan.

Minpunt
Online wordt er al over gemopperd. "Het grootste probleem en minpunt voor de Efteling de komende tijd: parkeren in de modder", schrijft Adri van Esch van fansite Parkplanet. Hij noemt het "een uitdaging". "Voor parkeren op dit afgelegen modderige veld moeten bezoekers de volle mep parkeergeld betalen."

De concurrentie bewijst dat het ook anders kan. Zo is parkeren in Walibi Holland tijdens de Halloween Fright Nights in oktober voor iedereen gratis. Het pretpark maakt dan gebruik van een verderop gelegen evenementenparking. Ter compensatie van de overlast hoeft het publiek niet te betalen voor een parkeerplek.

Zestig minuten
Het was vandaag opvallend druk in de Efteling, mede door de gunstige weersomstandigheden. Bovendien konden kortingstickets van Albert Heijn voor de laatste keer gebruikt worden. De wachttijden bij een hoop grote attracties liepen op tot ruim zestig minuten.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be